perjantai 1. maaliskuuta 2013

Paluu lähtöruutuun?


Seuraavana aamuna Äiti yllättyy saavuttuaan sairaalaan. Hoitajat puuhaavat Sydämen kanssa aamupuuhissa. Letkut ovat kadonneet ja siteet haavan päältä on poistettu. Sydän on jälleen oma itsensä, iloinen ja ihmisrakas lapsi. Nyt alkaisi se vaikea osuus; Sydämen viihdyttäminen. Leikkitäti tuo kaksikolle kirjoja ja ääntä pitäviä leluja. Sydän jaksaa keskittyä kuhunkin leluun korkeintaan pari minuuttia. Lelut on siis pian käyty läpi. Kierros alkaa alusta. Sydän siis on oma itsensä.

Lääkäri käy kierroksellaan. Hän on tyytyväinen parantumiseen. Lääkärin kuulema pieni sivuääni sekä maininta siitä, että tällaisen leikkauksen jälkeen riski nesteen kerääntymiselle on suurempi, säikäyttävät Äitin. Erityisesti sivuääni hirvittää. Alkaako tämä kaikki alusta? Lääkäri kuitenkin vakuuttaa, ettei ole syytä paniikkiin. Sydämen sydän on tutkittu niin tarkkaan, että on erittäin epätodennäköistä, että jotain olisi jäänyt huomaamatta. Äiti jää luottavaisin mielin. Ultrassa se viimeistään selviää.

Pariin otteeseen Sydän saa vielä kipulääkettä, mutta useat hoitajat käyvät ihmettelemässä Sydämen vointia. ”Onko tälle muka tehty joku leikkaus kaksi päivää sitten?” Eniten mieltä lämmittää kuitenkin varovainen lupaus siitä, että perhe pääsisi kotimatkalle jo muutaman päivän kuluttua. Pettymyksiä välttääkseen Äiti kuitenkin yrittää edetä päivä kerrallaan. Seuraavan päivän edistysaskel on leikkihuoneessa käynti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti