perjantai 1. maaliskuuta 2013

Toivottavasti ei nähdä enää koskaan!


Ihmiset. Heihin törmää koko ajan. Niin erilaisia, niin samanlaisia. Keskustellaan, vertaillaan. On surullisia tarinoita, mutta myös iloisia. Täällä kaikilla on yhteinen tekijä, kaikilla on oma PieniSuuriSydän. Kahvihuonekeskustelut ovat toivoa täynnä. Yritetään olla avuksi toisille kuuntelemalla ja ymmärtämällä. Ollaan edistysaskelista iloisia yhdessä ja yhdessä myös toivotaan parempaa kun takapakkia tulee. Osa on vain käymässä. Osa on täällä jo kolmatta tai neljättä kertaa. Yksi asia ei muutu; lähdön hetkellä toivotaan, ettei koskaan enää nähdä.

Samaa meille toivotti aamupäivällä myös osaston lääkäri. Me toivotimme samaa sydämemme pohjasta. Sunnuntaina lähdetään, jos kaikki jatkuu näin. Uusi sivuäänikin oli vaimentunut, vaikka se vielä kuului. Lääkäri ei ollut vieläkään asiasta huolissaan, virtaus on jossain sydämen verisuonista vielä hiukan kiihtynyt. Ennen lähtöä katsotaan vielä ultralla. Piuhat on saatu pois, vain nukkuessa tarkkaillaan. Tänään Sydän nousi itse seisomaan ja käveli hiukan horjuvin askelin osaston leikkihuoneeseen. Siellähän olikin kaikkea kivaa. Voi niitä riemunkiljahduksia!

Sydän on jälleen alkanut kertoa vitsejä. Virnistely jatkuu, vaikka päiväunet odottavat. On tuo lapsi kyllä persoona. Kotiin pääseminen mietityttää. Osaako sitä kaiken huomioida. No, onneksi on puhelimet. Kevätaurinko paistaa, oi tätä onnea..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti